PSV kansloos tegen Liverpool

0
2 okt '08
PSV ging ook in de tweede poulewedstrijd van de Champions League hard onderuit.

Op Anfield Road was Liverpool te sterk voor de regerend landskampioen (3-1). Atlético Madrid won met 2-1 van Olympique Marseille.

PSV wacht nu de belangrijke tweestrijd met Olympique Marseille, dat eveneens nog puntloos is. De Eindhovenaren moeten normaal gesproken samen met de Fransen gaan uitmaken wie na de winterstop verder mag in de UEFA Cup.

Stevens koos op Anfield voor een extreem defensief concept. Middenvelder Timmy Simons zakte een linie terug, zodat PSV met vijf verdedigers startte. Van de middenvelders waren Edison Mendez en Jason Culina ook defensief ingesteld, zodat PSV voor het eigen doel een muur van spelers optrok. Nordin Amrabat moest het in de voorhoede helemaal in zijn eentje uitzoeken. De behendige aanvaller kreeg de voorkeur boven de balvaste Danny Koevermans.

Het defensieve strijdplan leek nauwelijks effect te hebben. Liverpool had iets meer dan vier minuten nodig om de score te openen. Doelman Andreas Isaksson kon een inzet van de Spanjaard Fernando Torres nog stoppen, maar international Dirk Kuijt trof in de rebound wel doel: 1-0.

Er was te weinig aansluiting. Uit wanhoop schoot Amrabat de bal een keer van ver buiten het strafschopgebied op het doel van Pepe Reina. Het was het enige aanvallende 'wapenfeit' van PSV in de eerste helft.

Liverpool scoorde voor rust via Robbie Keane nog een keer. De tweede helft deed de thuisclub het met het oog op de lastige uitwedstrijd tegen Manchester City van zondag iets rustiger aan. Steven Gerrard vergrootte de voorsprong met een goede vrije trap nog wel tot 3-0. Invaller Danny Koevermans zorgde er aansluitend voor dat PSV niet langer op nul doelpunten in de Champions League staat.