PVV wil af van grondrecht voor moslims bij scholing

algemeen
61
3 okt '08
Het ligt niet voor de hand dat Martin Bosma andere partijen meekrijgt in zijn wens.

Artikel 23 van de Grondwet, waarin staat dat iedere groep in Nederland eigen scholen mag oprichten, moet komen te vervallen voor moslims. Dat heeft Tweede Kamerlid Martin Bosma van de PVV donderdag gezegd.

''Ik ben een warm pleitbezorger voor de vrijheid van onderwijs, maar niet voor islamitische scholen'', aldus Bosma. Door middel van een uitzondering in de wet wil het Kamerlid een expliciet onderscheid maken tussen de islam en groepen met andere levensbeschouwelijke overtuigingen.

Het ligt niet voor de hand dat Bosma andere partijen in de Tweede Kamer meekrijgt in zijn wens. De andere fracties in het parlement, de christelijke partijen voorop, hechten sterk aan artikel 23.

Directeur Yusuf Altuntas van de Islamitische Scholen Besturen Organisatie (ISBO) noemt het voorstel van Bosma ''een onzinnige en hypocriete uitlating''. ''De heer Bosma is van de Partij voor de Vrijheid, maar die vrijheid geldt volgens hem niet voor bepaalde groepen.''

Altuntas zegt echter ''niet wakker te liggen'' van de uitspraak van de PVV'er. Hij verwijst daarbij naar een ander onderdeel van de Grondwet, namelijk artikel 7. Dit artikel is beter bekend als de vrijheid van meningsuiting, aldus Parool.nl.

© MAROKKO.NL 2008
pvv moslim artikel 23 martin bosma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi