Huftertaks voor Marokkaanse jeugd

algemeen
17
3 okt '08
Ouders van jongeren die niet willen deugen, moeten in de portemonnee worden getroffen.

Wie niet horen wil, moet voelen. De tijd van vrijblijvendheid in de opvoeding is voorbij.

Burgemeester Cornelis van Gouda legt het idee binnenkort voor aan het kabinet. Hij zegt zich door het kamerdebat van vorige week aangesproken te voelen om een plan te maken om problemen zoals in Oosterwei aan te pakken. In het stadhuis wordt daar inmiddels al hard aan gewerkt.

Volgende week moet het af zijn en biedt Cornelis het de ministers Ter Horst van Binnenlandse Zaken, Hirsch Ballin van Justitie, Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie en Rouvoet van Jeugd en Gezin aan. Het moet, aldus Cornelis, geen plan van 'het stadhuis' blijven. Daarom worden de ideeën die worden geopperd voorgelegd aan groeperingen in de Goudse samenleving.

Cornelis deed zijn uitspraken gisteravond tijdens het AD Mediacafé, dat de krant speciaal had georganiseerd naar aanleiding van de perikelen in het oostelijk stadsdeel. Volgens Cornelis is, met steun van het kabinet, de zachte aanpak wel verleden tijd. Hij ziet veel in het voorstel om burgemeesters de bevoegdheid te geven achter de voordeur te komen van probleemgezinnen. Dan kan jongeren worden gevraagd waarom jongeren niet naar school of aan het werk zijn, desnoods dag na dag.

Volgens Cornelis lukt het aardig de ouders van de meeste probleemjongeren te bereiken. Er blijft echter een groepje ouders dat geen vat heeft op de kinderen en het ook niet interesseert wat de kinderen uitspoken. Die luisteren, aldus Cornelis, misschien alleen als je ze in de portemonnee treft. Hoe dat kan, wil hij pas kwijt bij de presentatie van het Goudse plan.

De politie heeft, zo maakte districtchef J. Patijn van de politie Hollands Midden gisteravond bekend, inmiddels een aardig beeld van de verdachte van de overval op de buschauffeur, begin vorige maand. Wanneer tot arrestatie kan worden overgegaan, wilde hij nog niet zeggen, aldus Ad.nl.

Patijn maakte duidelijk dat er geen politiebureau terugkeert in de wijk. Nog een post ziet hij niet zitten. Zo'n bureau moet bemand worden en hij ziet het 'blauw' liever op straat. Dat laatste moet worden binnenkort al merkbaar zijn. Er komt een extra wijkagent voor Oosterwei, maakte hij bekend op het Mediacafé.

© MAROKKO.NL 2008
burgemeester cornelis gouda marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi