''Kredietcrisis bewijst overwinning moslims''

buitenland
114
4 okt '08
De economische problemen in de Verenigde Staten zijn het bewijs dat moslims aan het winnen zijn.

Dat heeft een prominent Amerikaans lid van Al-Qaida zaterdag in een videoboodschap gezegd.

In een half uur durende boodschap riep de in Californië geboren Adam Gadahn Pakistanen op de strijd aan te gaan tegen hun regering en de VS. Bovendien weet hij de crisis aan de Amerikaanse militaire interventies, aldus Depers.nl.

"De vijanden van de islam wachten een vernietigende nederlaag, die zich manifesteert in de financiële crisis", zei Gadahn in een video die uitgegeven is door een overheidsdienst die extremistische websites in de gaten houdt.

"De crisis is niet alleen veroorzaakt omdat ze kruistochten houden in Afghanistan, Pakistan en Irak, maar ook omdat ze Allahs wetten de rug hebben toegekeerd, die het uitlenen van geld tegen rente, exploitatie, hebzucht en onrecht in al zijn vormen verbiedt".

De 29-jarige Gadahn vertrok in 1998 naar Pakistan en werkte zes jaar later als adviseur en vertaler in een trainingskamp van Al-Qaida. Al-Qaida gebruikt de laatste tijd steeds vaker Engelstalige videoboodschappen om Pakistanen te bereiken die geen Arabisch verstaan. Daarmee probeert de terreurgroep Pakistanen zover te krijgen dat ze de wapens tegen hun regering opnemen.

© MAROKKO.NL 2008
al-qaida adam gadahn pakistan afghanistan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi