Ajax afgeslacht in Friesland

sport
83
5 okt '08
Ajax kan nog geen potten breken in de eredivisie. Tegen sc Heerenveen hadden de Amsterdammers helemaal niets in te brengen.

Binnen tien minuten keek de ploeg van Marco van Basten al tegen een 2-0 achterstand aan, en het werd alleen maar erger. Uiteindelijk gaat Ajax met een 5-2 verlies terug naar Amsterdam.

Gerald Sibon, nota bene een ex-Ajacied, opende de score in de vierde minuut met een intikker. Vier minuten later werkte Roy Beerens een afstandschot achter Ajax-doelman Kenneth Vermeer, die de plaats innam van de geblesseerde Maarten Stekelenburg.

In de tweede helft ging de Friese show vrolijk verder. Opnieuw Sibon was trefzeker en ook Danijel Pranjic pikte zijn doelpuntje mee. Toen stokte de Friese doelpuntenmachine en kreeg Ajax eindelijk de kans iets terug te doen. Klaas-Jan Huntelaar benutte een vrije trap en Luis Suarez mocht aanleggen vanaf elf meter.

Die twee Ajax-doelpunten kwamen echter pas tien minuten voor tijd en dat was te laat. Vooral nadat Gregory van der Wiel zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld en Heerenveen dus vanaf elf meter mocht aanleggen. De penalty werd nog gekeerd door Vermeer, maar Pranjic was er als de kippen bij om de rebound te benutten. Dat gebeurde in de extra tijd en Ajax kon dus snel het veld verlaten met de staart tussen de benen.

© MAROKKO.NL 2008
ajax
sc heerenveen
eredivisie
marco van basten
gerald sibon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi