Ook Hirsch Ballin hekelt Tweede Kamer

algemeen
0
6 okt '08
Tweede Kamerleden hebben het spoeddebat over de problemen met Marokkaanse jongeren in Gouda op veel te hoge toon gevoerd.

Dat zei minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) afgelopen zaterdag in een toespraak voor CDA-bestuurders, meldt NRC Handelsblad.

"De alarmerende toon van de Kamerleden wordt niet gerechtvaardigd door enige reële dreiging,” zei de minister tijdens de bijeenkomst in het raadhuis van Hilversum.

Hirsch Ballin verwees naar de weblog van partijgenoot en Kamerlid Jan Schinkelshoek, die schreef dat het debat over Gouda liet zien 'hoe ontregeld de vaderlandse politiek is'. "Het is verbijsterend om te zien hoe de nieuwe politieke bewegingen in het parlement, ongehinderd door enige vorm van argumenteren, voortdurend verklaren dat Nederland ten onder gaat; en hoe zij deswege allerhande moties van wantrouwen indienen,” zei Hirsch Ballin tijdens zijn toespraak, aldus Depers.nl.

Hirsch Ballin hekelde ook de VVD. Volgens hem is dat 'toch een partij waarvan je toch rationele afwegingen verwacht'.

Ook hoofdcommissaris Jan Stikvoort van de regiopolitie Hollands-Midden bekritiseerde eerder de landelijke politiek over problemen in die stad. Hij vond dat een betrekkelijk klein incident door zowel 'linkse' als 'rechtse' Kamerleden is opgeklopt.

© MAROKKO.NL 2008
gouda tweede kamer hirsch ballin marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?