Jacht op scooterrijder na in coma rijden peuter

algemeen
0
7 okt '08
Het leven van Sam Davids (2) uit Utrecht is letterlijk in de vernieling gereden door een onbekende scooterrijder.

De peuter vloog vijf meter door de lucht en belandde met zijn hoofd op de grond, toen de scooter hem schepte. Een schedelbasisfractuur, hersenbloeding, coma, verlamd, revalidatie. En de dader? Spoorloos. "Als je een kerel bent, dan meld je je", zo roept de politie hem op, aldus telegraaf.nl.

Het is een dramatische foto, die door elke ouderziel snijdt: de peuter, kaalgeschoren, in een ziekenhuisbed. Met een slang door zijn mond, een door zijn neus en behangen met bewakingselektroden. Een rechercheteam van de politie Utrecht probeert de scooterrijder te traceren die dit leed op zijn geweten heeft.

Het noodlot sloeg toe op dinsdagmiddag 15 juli op de Groenedijk in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Om half twee ging de tante van Sam wandelen met Sam en haar eigen kind, die in een kinderwagen zat. Opeens knetterde een scooter de straat in, met zo veel snelheid en herrie, dat iedereen schrok. Sam rende de weg op en werd als een stuiterbal weggeslingerd. De scooterrijder wankelde, maar reed door.

Het zwaargewonde kind werd opgenomen in het ziekenhuis met een schedelbasisfractuur. "Het leek eerst goed te gaan, maar na een maand kreeg Sam, ten gevolge van die aanrijding, een hersenbloeding", vertelt de Utrechtse politiewoordvoerder Bernhard Jens. "Door zuurstoftekort heeft hij in coma gelegen. Sam is overgebracht naar het revalidatiecentrum. Er is bijna geen contact met hem te maken. Zijn linkerhelft is verlamd en of en hoe hij zal herstellen is onbekend", aldus de politiewoordvoerder.

Volgens het rechercheteam is de scooterbestuurder een jongen van zo'n 17 jaar oud, met zwart krulletjeshaar tot op de schouders en grijsgroene of lichtbruine ogen. Het kentekenplaatje begint met 19F, weten getuigen, die zagen dat de jongen rondreed met veel lawaai, asociaal zigzaggend tussen het winkelend publiek. De politie richt zich rechtstreeks tot de dader: "Het beste zou natuurlijk zijn als jij zelf contact met ons opneemt. Wij gaan uit van een ongeluk, maar de gevolgen zijn groot. Juist daarom ben je een kerel als jij je alsnog meldt. Hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt."

Vader Ticho Davids schetst een onzekere toekomst: "Sam heeft geen controle over zijn linkerbeen en -arm. Hoe hij verstandelijk eruit komt, weten we pas over járen. Hij is vol op zijn hoofdje gereden. Daaroverheen heeft hij een hersenbloeding gehad. Dan verzuipen je hersens. Hij praat niet meer, trekt zijn hoofd opzij, knijpt zijn ogen stijf dicht en zijn linkerhand trekt hij krom. Hij eet niet meer, want hij heeft geen slikreflex. Ons leven is een chaos. Sam ligt in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht, maar we hebben thuis ook nog een drie maanden oude dochter."

De vader wil de dader zielsgraag pakken. "Ik wil hem ontmoeten in een donker steegje. Maar anderzijds wil ik dat hij juridisch volledig aansprakelijk wordt gesteld, vanaf de allereerste ziekenhuisrekening. Ik wil dat de dader voor de rest van zijn leven financieel bloedt voor wat hij mijn jongen heeft aangedaan. En ik wil dat andere 'stoere' scooterjongens eens gaan nadenken, dat als ze zo graag een vent willen zijn, dat ze dan ook hun verantwoordelijkheden nemen. Anders zijn het losers, kansloze losers."

© MAROKKO.NL 2008
sam davids scooter peuter groenedijk utrecht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi