Burgemeester Gouda: normale toon in Marokkanendebat

algemeen
26
7 okt '08
Ook andere politici hekelde al de toon van het spoeddebat.

Burgemeester Wim Cornelis van Gouda wil dat de Tweede Kamer ,,de toon in het debat over de Marokkanen in zijn stad tot wat normalere proporties terugbrengt''. Hij schrijft dat in een brief aan de fractievoorzitters van de Kamer, aldus de gemeente dinsdag.

Eind vorige maand sprak de Tweede Kamer in een spoeddebat over de problemen in de Goudse probleemwijk Oosterwei. De wijk was in opspraak gekomen omdat Marokkaanse jongeren daar onder meer buschauffeurs bedreigden, aldus Depers.nl.

Eerder hekelden andere politici al de toon van het spoeddebat. Volgens NRC Handelsblad zei minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie afgelopen zaterdag tijdens een toespraak voor CDA-bestuurders dat de alarmerende toon van de Kamerleden niet wordt gerechtvaardigd door enige echte dreiging.

Cornelis zal deze week een uitvoerig plan aan de ministers sturen, over hoe hij de problematiek in zijn stad wil aanpakken. ,,Kern daarvan is dat Gouda specifieke Marokkaanse probleemgezinnen van nu af aan wil dwingen mee te werken aan het leren van de taal, het bijbrengen van normen, voltooien van opleidingen en zoeken naar werk'', zo liet de gemeente weten.

De gemeente besloot na de overval op een buschauffeur niets meer door de vingers te zien. Na de overval besloten de buschauffeurs een deel van de wijk Overwei te mijden.

© MAROKKO.NL 2008
wim cornelis gouda marokkanen tweede kamer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi