Politie mag huis van illegaal mogelijk doorzoeken

algemeen
1
7 okt '08
De vreemdelingenpolitie krijgt mogelijk meer bevoegdheden om de identiteit van illegalen vast te stellen.
Agenten kunnen nu zonder toestemming van de bewoner een woning binnengaan als ze denken dat daar een illegaal verblijft.

Ze mogen hem of haar dan aanhouden en vragen naar de identiteit. Als de vreemdeling weigert die te geven, dan mag de politie vervolgens niet in het huis zoeken naar een paspoort of andere aanwijzingen waaruit de identiteit valt op te maken. Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie bekijkt samen met de vreemdelingenpolitie of de bevoegdheden op dit punt moeten worden uitgebreid.

Dat meldde een woordvoerster van de PvdA-bewindsvrouw vandaag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf, waarin de PvdA-fractie ervoor pleit de opsporing van illegalen op te voeren. De Tweede Kamer spreekt morgen met Albayrak over de bestrijding van illegaliteit. Het kabinet heeft een reeks maatregelen genomen om criminele illegalen harder aan te pakken en slachtoffers van mensenhandel en uitbuiting beter te beschermen, aldus Nrc.nl.

Het beleid is erop gericht om ervoor te zorgen dat illegalen en ex-asielzoekers daadwerkelijk uit Nederland vertrekken. Vaak is dat echter een probleem, omdat de vreemdeling niet wil meewerken of omdat het land van herkomst geen vervangende reisdocumenten verstrekt die nodig zijn om papierloze illegalen gedwongen uit te zetten.
© MAROKKO.NL 2008
vreemdelingenpolitie illegalen nebahat albayrak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
racisme
arrestatie
frankrijk
moskee
arie slob
vn
reda
dgsn
westland
gemeenteraad
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh