Wilders veegt vloer aan met islamnota VVD

algemeen
0
8 okt '08
De VVD is afgehaakt als partij die een zinnige bijdrage levert aan de discussie over de islam.

Dat laat PVV-leider Geert Wilders weten in een reactie op de 'nota Islam' van VVD'er Henk Kamp. "Het lijkt het dagboek van Ella Vogelaar wel."

Kamp wil dat de islam een normale plaats binnen de samenleving krijgt. "De islam is een wereldgodsdienst; dat moet erkend worden. Zoals voor andere culturen is er ook ruimte voor de islamitische cultuur in Nederland", schrijft Kamp in zijn nota. Hij wil de integratie van moslims in Nederland bevorderen door de invloed van de islam in het openbare leven in te perken, aldus Depers.nl.

Wilders laat weinig heel van de voorstellen van Kamp. "De nota Islam staat vol politiek-correcte rimram", vindt de PVV-leider. "Na een uurtje op Wikipedia komt Kamp tot wat flauwe feitjes over de islam. Maar hij sluit de ogen voor wat er echt aan de hand is", stelt hij. "Met het instellen van begeleiders voor risicogezinnen, de aanleg van een elektronisch dossier, meer voorschoolse opvang en andere zweverige GroenLinks-achtige voorstellen lossen we problemen niet op".

De 'ruk naar links' binnen zijn voormalige partij is een feit, constateert Wilders. "De Nederlandse cultuur en identiteit gaan bij de VVD in de uitverkoop. Voor de bühne zijn er soms stoere praatjes, maar de realiteit is dat de VVD nu een pro-islam partij is."

© MAROKKO.NL 2008
vvd pvv geert wilders moslims ella vogelaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi