Ernst-Paul Hasselbach (42) verongelukt

algemeen
164
12 okt '08
Ernst-Paul Hasselbach is gisteren bij een tragisch auto-ongeluk in Noorwegen om het leven gekomen.

Bij het ongeval is ook een Belgische productieassistente, Leentje Custers (26), omgekomen. RTL-presentator Ernst-Paul Hasselbach (42) was sinds vorige week in Noorwegen voor opnamen van het programma 71 graden Noord van RTL5.

Hasselbach en de assistente waren op weg naar een opnamelocatie. Toen ze niet aankwamen, is een van de mensen van het tv-team teruggereden en trof ze aan. Hun auto lag omgekeerd in het water. Om 11.10 uur is de politie op de hoogte gesteld.

Brandweer en traumahelicopters werden naar de plek gestuurd. Toen de medici de twee uit het wrak wisten te halen, hebben ze nog geprobeerd te reanimeren maar het was te laat. De plaats waar ze van de weg raakten was een smalle, ongeasfalteerde weg. Die stond bij de politie echter niet bekend als gevaarlijk.
Ernst-Paul en Leentje moesten de bocht om om de brug op te gaan, maar dat ging mis. Ze vielen zo'n drie of vier meter met de auto naar beneden.
De opnames van 71 graden Noord zijn, volgens Het Laatste Nieuws, onmiddellijk stopgezet. Het productieteam en de deelnemers krijgen bijstand van twee Noorse psychologen.

Hasselbach, die bekend werd door de programma’s Expeditie Robinson en Peking Express, woonde in Haarlem samen met Gracia, de dochter van Paul Witteman. Samen hebben ze een dochter van 4. Hij heeft twee zoons van 19 en 13 uit een eerdere relatie.

In 2004 was Ernst-Paul, tot zijn grote verdriet, niet bij de geboorte van zijn dochtertje. Het meisje werd zes weken te vroeg geboren terwijl hij in een ver buitenland was voor opnamen.

"Mede hierdoor heb ik besloten om minder vaak op reis te gaan", vertelde hij daarna aan Fok.nl. De presentator zei toen Peking Express over te dragen om meer van zijn gezin te kunnen genieten, aldus Telegraaf.nl.

Ernst-Paul Hasselbach werd geboren in Paramaribo op 23 mei 1966 uit een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder.

© MAROKKO.NL 2008
ernst-paul hasselbach rtl leentje custers expeditie robinson
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi