'In 2030 leeft de mens op Antarctica'

algemeen
22
13 okt '08
De Britse site 'Forum for the future' heeft vandaag enkele theorieën gepubliceerd met betrekking tot het onderwerp: 'hoe ziet de wereld eruit in 2030'.

Met deze doemscenario's hopen de bedenkers van het forum het onderwerp global warming opnieuw aan te wakkeren.

Volgens woordvoerder Peter Madden kan de mens de toekomst nog veranderen, "Dit zijn slechts enkele beelden van hoe de toekomst er zou kunnen uitzien, maar het ziet allesbehalve aantrekkelijk uit." Madden stelt dat de meeste studies over klimaatsverandering te wetenschappelijk zijn. Ze houden geen rekening met de sociale en psychologische effecten bij mensen, meldt Het Laatste Nieuws.

Een aantal scenario's uit het rapport laten een somber beeld van de wereld in het jaar 2030 zien. Volgens het forum gaat het slechts om mogelijkheden. De scenario's reflecteren niet wat volgens hen het meest waarschijnlijk is, maar moeten een debat tot leven roepen.

De beschreven mogelijkheden stellen dat: "De prijs voor het uitstoten van koolstof wordt zo hoog dat de wereld zich moet aanpassen, niemand zal meer een auto bezitten. De wereldhandel stort in nadat de olieprijzen de grens van 400 dollar per vat hebben gebroken, mensen vluchten naar Antarctica waar tegen 2040 al 3,5 miljoen mensen wonen. Marokko wordt uitgenodigd om lid te worden van de Europese Unie in ruil voor exclusieve toegang tot zonne-energie."

© MAROKKO.NL 2008
antartica
2030
global warming
europese unie
marokko
zonne-energie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi