'Makkelijker omgaan met dubbele nationaliteit'

algemeen
5
14 okt '08
Nederland moet liberaler worden als het gaat om mensen met een dubbele nationaliteit.
 Dat wordt de strekking van een advies aan het kabinet waar de Adviescommissie Vreemdelingenzaken aan werkt, zegt commissievoorzitter Teun van Os van den Abeelen dinsdag in een interview met De Pers.

Volgens Van Os van den Abeelen wordt het beleid overal liberaler en moet Nederland zich daarbij aansluiten. "Aanwijzingen dat een dubbele nationaliteit iemands loyaliteit beïnvloedt, ontbreken."

De commissie geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het kabinet. Ze bracht eerder adviezen uit over onderwerpen als het tegengaan van gedwongen huwelijken en de positie van kinderen in een vluchtelingenprocedure. De voorzitter zegt in de krant dat de meeste adviezen worden overgenomen, aldus Dag.nl.

Van Os van den Abeelen pleit verder voor maatregelen om de stroom asielzoekers in te dammen. Een asielzoeker zou de procedure niet in Nederland maar in een land in de buurt van het vluchtland moeten doorlopen. Dan hoeft minder geld te worden uitgegeven aan opvang, selectie en het terugleiden. "Dat is iets heel bizars", zegt hij in de krant. "Als je dat kunt terugbrengen tot tien, twintig procent, houd je enorme sommen geld over die je kunt besteden aan de landen waar de meeste vluchtelingen belanden, in de landen daaromheen."
© MAROKKO.NL 2008
nederland dubbel nationaliteit adviescommissie vreemdelingenzaken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech