Vermoord om maagdelijk geheim

buitenland
11
15 okt '08
Een vrouw heeft haar 46-jaar oude maagdelijke geheim met de dood moeten bekopen.
 De 63-jarige Susan Goswell biechtte aan haar man op dat ze geen maagd was toen ze in het huwelijksbootje met hem stapte. In blinde woede vermoordde Roger Goswell (66) haar.

De Britse echtgenoot bracht zijn vrouw met verschillende messteken om het leven in hun huis in West Chiltington, zo blijkt uit justitieel onderzoek dat dinsdag naar buiten is gebracht.

Kliniek
Enkele weken voor het drama was Goswell ontslagen uit een psychiatrische kliniek. De 66-jarige pensionado stond onder behandeling wegens zelfmoordpogingen. Zeer tegen de wil in van bezorgde familieleden kreeg hij een ontslagbrief van de instelling. Hij vormde geen gevaar voor hemzelf en kon naar huis, oordeelde de kliniek.

Gesmeekt
Familieleden zouden doktoren hebben gesmeekt hem niet vrij te laten omdat hij geestelijk ziek zou zijn. Goswell had volgens hen een rijke geschiedenis van gewelddadigheden achter zijn naam staan en meerdere malen gedreigd zijn vrouw te vermoorden, aldus Depers.nl.

Voorpaginanieuws
"Als mensen de zaak serieuzer hadden aangepakt dan was ze er misschien nog", vertelt de oudste dochter over haar moeder in The Daily Mirror. In een e-mail, gericht aan de verantwoordelijke doktoren, schreef ze dat ze niet wilde dat haar vader voorpaginanieuws zou worden wanneer het gaat om een patiënt die nooit vrijgelaten had mogen worden.

Geen maagd
Toen Goswell in november vorig jaar vernam dat zijn vrouw geen maagd was toen ze met hem trouwde, sloegen alle stoppen door bij de pensionado totaal. Een paar dagen na het ‘slechte nieuws’ ondernam hij een zelfmoordpoging. Goswell probeerde zich te vergassen in zijn auto bij hun woning.

De zelfdoding mislukte. Hij werd opgenomen in een kliniek waaruit hij op 17 december werd ontslagen. Drie dagen later belde Susan in paniek de politie op dat hij haar wilde vermoorden. De politie zag niet een direct gevaar om actie te ondernemen en liet het telefoontje voor wat het was.

Zelfmoord
Op 23 december reed Goswell in zijn Smart opzettelijk tegen een boom. In kritieke toestand werd hij naar een ziekenhuis gebracht waar hij enkele uren later overleed. Agenten die het tragische nieuws wilden overbrengen aan zijn echtgenote deden een gruwelijke ontdekking. Susan lag doorweekt in het bloed in de woonkamer. Ze was door messteken om het leven gebracht.
© MAROKKO.NL 2008
susan goswell west chiltington moord maagd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech