Afellay: ''Rol bij Oranje anders dan ik gewend ben''

sport
14
15 okt '08
Afellay heeft de pech dat hij bij Oranje te maken heeft met grote concurrentie.

Bij PSV schittert hij iedere week opnieuw, maar in Oranje moet Ibrahim Afellay vooralsnog genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Leergierig als de spelmaker is, grijpt hij iedere kans aan om zich in de nationale ploeg te ontwikkelen.

Afellay, die dit seizoen een goede start kent bij PSV, heeft de pech dat hij bij Oranje te maken heeft met grote concurrentie. "Maar wat ik moet doen, is mezelf zo goed mogelijk laten zien. Op de trainingen én als ik het veld in kom", zegt de middenvelder strijdvaardig in het Algemeen Dagblad.

Maar het is voor de PSV'er wel even omschakelen. Bij zijn club is Afellay de belangrijkste schakel, maar bij de nationale ploeg komt het veelal niet verder dan een invalbeurt. "Invallen vraagt een ander soort concentratie dan als je vanaf de eerste minuut speelt. In de wedstrijd zit al een bepaald ritme en jij moet in korte tijd wat laten zien. Tegen IJsland heb ik dat proberen te doen en als ik tegen Noorwegen inval, probeer ik dat weer. Het is anders dan ik bij PSV gewend ben, maar elke minuut die ik bij Oranje meepik is goed voor me. Ik leer nog elke dag."

Wanneer Oranje vanavond tegen Noorwegen aantreedt, hoopt Afellay weer op een invalbeurt. Hij verwacht in Oslo wel een lastig duel. "Noorwegen heeft een heel stugge, fysieke ploeg heb ik begrepen. Een elftal met kwaliteit, dat zie je al aan de namen: jongens als Carew, Riise en Iversen zijn niet de minsten. Dat is toch een ander kaliber dan IJsland, lijkt me. Ik hoop dat ik van waarde kan zijn voor het elftal. Op welke manier zien we dan vanzelf wel", aldus Afellay.

© MAROKKO.NL 2008
ibrahim afellay psv oranje marokkaan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi