WK lonkt nadrukkelijk voor Oranje

sport
0
15 okt '08
Het Nederlands elftal staat met één been op het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Op bezoek bij Noorwegen zette Oranje ook de derde kwalificatiewedstrijd om in een overwinning. Mark van Bommel tekende in de tweede helft voor de enige treffer. Daardoor heeft de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk op zijn concurrenten Schotland en Noorwegen een gat geslagen van respectievelijk vijf en zeven punten.

Oranje, met Robin van Persie en Wesley Sneijder op de bank, begon gezapig aan de wedstrijd. In de eerste helft oogden de internationals inspiratieloos en leken allesbehalve op zoek naar de overwinning. Maar van Noorse dreiging was eveneens nauwelijks sprake, of het moet het fysieke geweld zijn geweest. In de 11e minuut was het Gamst Pedersen die Ryan Babel letterlijk uit de wedstrijd schopte. De Noorse middenvelder trapte Babel vol op de linkerenkel. De actie bleef onbestraft. Babel speelde nog een kwartier verder, waarna hij door Ibrahim Afellay werd vervangen.

Het tweede deel kende daarna een heel ander verloop. In het eerste kwartier was vooral John Carew gevaarlijk voor Noorwegen. Het vizier van de sterke aanvaller van Aston Villa stond echter niet op scherp. Ook Nederland deed via een schot van Dirk Kuyt op de lat van zich spreken. Maar de echte dadendrang kwam van Mark van Bommel. De geroutineerde middenvelder bewees met een doeltreffend schot zijn schoonvader en Oranje een goede dienst; 0-1.

Na de treffer van Van Bommel controleerde het Nederlands elftal, met inmiddels ook de ingevallen Sneijder en Van Persie in de gelederen, de wedstrijd en kregen Van Bommel en Afellay in de slotfase zelfs nog de kans de score te verdubbelen. Maar hij faalde. De Noren waren via SC Heerenveen-speler Tarik Elyounoussi nog even dicht bij de gelijkmaker. Nadat de invaller eerst Giovanni van Bronckhorst aftroefde, schoot hij echter recht in de handen van Edwin van der Sar. Vervolgens ontspon zich een hectische slotfase, maar ook daarin hield Oranje stand.

Met negen punten uit drie wedstrijden lonkt Oranje volop naar het WK in 2010. Met nog vijf duels te gaan, staan de concurrenten immers al op gepaste afstand.

© MAROKKO.NL 2008
nederlands elftal
wk
zuid afrika
mark van bommel
bert van marwijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi