Poldermoskee diep in de schulden

algemeen
87
16 okt '08
De Poldermoskee in Amsterdam kan de huur niet betalen. De stichting heeft in een paar maanden al een schuld opgebouwd van 90.000 euro.

De stichting heeft in een paar maanden al een schuld opgebouwd van 90.000 euro.

Woningcorporatie De Alliantie heeft nu toegezegd dat de huurachterstand pas volgend jaar in gespreide betalingen voldaan hoeft te worden. De jongerenmoskee werd vorige maand geopend door stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en is een initiatief van Mohammed Cheppih. Cheppih stapte eerder al uit het bestuur. Verhuurder De Alliantie krijgt nog 39.000 euro. Daarnaast wachten verschillende bedrijven, zoals een aannemer en een audiovisueel bedrijf, nog op in totaal 50.000 euro, aldus Telegraaf.nl.

Idee was dat de stichting Poldermoskee in het voormalige gebouw van VluchtelingenWerk zelf ruimten exploiteert en daaruit de gebeds- en activiteitenruimten financiert. Maar er kwamen de laatste maanden te weinig onderhuurders op af."We beperkten ons eerst tot huurders onder maatschappelijke organisaties. We waren alleen te optimistisch over de animo. Maar nu iedereen een ruimte kan krijgen, loopt het op zich al wel beter", zegt voorzitter Yassmine el Ksaihi. "Een reclamebureau en een studentenvereniging zijn hier nu gevestigd en we zijn ook in gesprek met een crèche en een naschoolse opvang." De stichting kan tegen een faillissement oplopen als de aannemer bijvoorbeeld zijn geld snel komt opeisen. "Maar wij verwachten dat het wel goed komt", zegt El Ksaihi. De Poldermoskee trekt volgens haar op het vrijdaggebed honderden jongeren. Doordeweeks komen er vooral ouderen om te bidden. Om het gebouw te kunnen financieren is tachtig procent bezetting van de huurruimten nodig. Momenteel is de helft verhuurd.


© MAROKKO.NL 2008
poldermoskee
huur
schulden
cheppih
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech