Marcel B. veroordeeld voor smokkel van hasj

algemeen
0
16 okt '08
Marcel B., de Helvoeter die zwaargewond werd aangetroffen bij de villa van de vermoorde Aart en Bas de Lang in Hurwenen, had momenteel een maandenlange celstraf moeten uitzitten.

De 47-jarige marktkoopman uit Hellevoetsluis werd in september vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden voor de invoer van ruim 1000 kilo hasj die hij in containers vanuit Marokko naar Nederland liet vervoeren, aldus de Telegraaf.

Hoewel de officier van justitie had verzocht om B. direct na het vonnis zijn straf te laten uitzitten, achtte de rechtbank dit niet nodig.

Bronnen melden dat de standwerker inmiddels was opgeroepen om zich in september bij justitie te melden. Het OM kan dit niet bevestigen. De advocate, die B. bijstond, wil niet reageren. In het vonnis van de rechter wordt bevestigd dat de marktkoopman financiële problemen had, althans dat gaf hij als motief voor de hasjsmokkel.

De politie heeft in het ziekenhuis met hem gesproken. Wat er is gezegd, is niet bekendgemaakt. Volgens bronnen zou ook Marcel B., evenals Bas en Aart de Lang, een kogel in het hoofd hebben gekregen en zou hij ernstig zijn verwond met een snijbrander.

Onduidelijk blijft wat de rol van de 20-jarige Ricky Scholtz in het drama is. Volgens een zegsvrouw was de politie "volkomen verrast" door de vondst van zijn lichaam in de Hurwenensche Kil.

© MAROKKO.NL 2008
marcel b. drugssmokkel
marokko
hasj
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi