Twintig jaar voor moord Dol

algemeen
26
17 okt '08
De 26-jarige Z. is gisteren in Casablanca veroordeeld tot twintig jaar cel.

 De Marokkaanse rechters waren ervan overtuigd dat hij de Utrechter Wouter Dol heeft vermoord en zijn spullen heeft gestolen. De eis was levenslang.

Wouter Dol werd op 21 juni 2006 met messteken om het leven gebracht in zijn appartement aan de Beneluxlaan in Kanaleneiland. Beelden van beveiligingscamera’s aan de flat toonden Z., die het huis binnenging en er uren later in andere kleren weer uitkwam. Lang bleef de identiteit van de verdachte onbekend. Na een zoektocht van ruim een jaar werd Z. in oktober 2007 aangehouden in zijn ouderlijk huis in Casablanca.

Omdat Z. alleen de Marokkaanse nationaliteit heeft, vond de behandeling van de zaak plaats in Marokko. De Utrechtse politie droeg het hele strafdossier over, al bleef ze op afstand de zaak volgen. Bij de inhoudelijke behandeling was een delegatie van politie en justitie aanwezig, aldus Ad.nl.

Z. bekende de moord, maar beweerde uit noodweer te hebben gehandeld. Dol zou hem tot seks hebben willen dwingen en hem hebben bedreigd. De officier weerlegde dit argument. ,,Er zijn geen aanwijzingen dat Dol geweld heeft gebruikt,’’ zei hij tijdens de zitting. ,,Wat de verdachte daarover zegt, doet niet ter zake - het gaat om bewijzen.’’

Twee familieleden van het slachtoffer waren bij de uitspraak aanwezig. Voor hen betekent de uitspraak een afsluiting van twee jaar onzekerheid. Zij zeiden dat de verdachte zijn gerechtvaardigde straf kreeg.

De advocaat van de verdachte heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechters.

© MAROKKO.NL 2008
marokko casablanca wouter dol rechtbank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi