Heftig onthaal voor Aboutaleb

algemeen
253
17 okt '08
Ahmed Aboutaleb is per 1 januari 2009 de opvolger van Ivo Opstelten als burgemeester van Rotterdam.
De huidige staatssecretaris van Sociale Zaken wordt de eerste allochtone burgemeester van een grote stad.

De benoeming heeft in de tweede stad van Nederland heftige en tegenstrijdige reacties opgeroepen.

De grootste oppositiepartij, Leefbaar Rotterdam, is fel gekant tegen de komst van de PvdA'er van Marokkaanse afkomst en probeerde zijn kandidatuur tijdens een urenlange vergadering gisteren zelfs tegen te houden, aldus Ad.nl.


,,Het is een Amsterdammer en een Ajax-supporter, maar het ergste is dat hij twee paspoorten heeft,'' zegt fractievoorzitter Ronald Sørensen. ,,Het is onverstandig iemand te kiezen uit een groep die zo veel problemen veroorzaakt.'' Ook in de landelijke politiek ontstond ophef. De PVV wil de benoeming tegenhouden, omdat Aboutaleb twee paspoorten heeft.


Andere fracties in de Rotterdamse raad reageren juist verheugd op de keuze. Ook Marokkaanse instanties zijn blij verrast. ,,Het is gedurfd met iemand als Ahmed naar de stad van Pim te komen,'' zegt Brahim Bourzik, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen.Op straat zijn de reacties verdeeld. Een klein deel verafschuwt Aboutalebs Marokkaanse én Amsterdamse achtergrond, andere Rotterdammers zien daarin geen bezwaar. Aboutaleb reageerde zelf ingetogen. ,,Het is een heel leuke stad met een bijzondere bevolkingssamenstelling.''

© MAROKKO.NL 2008
ahmed aboutaleb burgemeester rotterdam pvda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech