El Ahmadi: ''Ramadan is als het winnen van de CL''

sport
41
17 okt '08
Hij is de duurste aankoop van Feyenoord, maar speelde tot dusver slechts één competitieduel voor de Rotterdammers.
Inmiddels is Karim El Ahmadi volledig fit. Nu is het tijd om, samen met Feyenoord, te gaan presteren.

"Iedereen blijft erbij dat ik fysiek achter liep door de ramadan, maar geestelijk ben ik er sterker van geworden", legt El Ahmadi de situatie rond de ramadan en zijn blessure nog een keer uit in AD/Sportwereld. "Ik vond het alleen vervelend dat ik tijdens mijn revalidatie niet twee keer per dag kon trainen. Zoals ik me nu voel, weet ik dat de ramadan me goed heeft gedaan. Als je mentaal goed in elkaar zit, gaat je lichaam vanzelf mee."

"Dat ik het de hele maand heb volgehouden, voelt alsof ik de Champions League heb gewonnen", vervolgt de 23-jarige middenvelder zijn verhaal. "Ook omdat ik wist dat het dit jaar heel zwaar zou worden. Mijn geloofsovertuiging is sterker geworden. Dat geeft een goed gevoel, want ik ben best gelovig. In de ramadan leer je dat een mens heel veel dingen aankan. Je moet geduld en zelfbeheersing hebben. Dat moet je als voetballer ook. Als je op het veld denkt ‘ik ga het niet redden vandaag’, is dat vaak een mentale kwestie."

Volgens El Ahmadi heeft de winst op Kalmar FF de slechte seizoensstart nog enigszins glans kunnen geven. "Een vroege uitschakeling zou een klap zijn geweest. Voor mij, de jonge spelersgroep en de club is het goed dat Feyenoord dit seizoen weer Europees speelt. De slechte competitiestart heeft zijn oorzaken. Het is moeilijk voor de trainer om elke week een ander team op te moeten stellen. Ik heb bij Twente bijna twee jaar met een fitte selectie gespeeld. Dan kun je je als team verder ontwikkelen. Dat is nu moeilijk, want elke keer gebeurt er wel wat."

Tegenover het AD laat de Marokkaan weten dat Feyenoord echt geen achteruitgang is in vergelijking met FC Twente. "Sommige mensen zeggen dat Feyenoord na FC Twente sportief gezien een stap terug is. Maar ik heb in een paar maanden al heel veel geleerd. Vooral de druk hier en de vele supporters zijn niet te vergelijken met FC Twente. Als ik naar het niveau op de training kijk, moet ik eerlijk zeggen dat het dicht bij elkaar ligt. Bij FC Twente was het niveau ook heel hoog. Sportief gezien wordt het gat tussen de top drie en de subtop steeds kleiner. Als iedereen fit is, komt het dit seizoen echt goed met Feyenoord."

Voetbalprimeur.nl
© MAROKKO.NL 2008
karim el ahmadi
feyenoord
marokkaan
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech