'Bos adviseerde Aboutaleb te solliciteren'

algemeen
26
18 okt '08
Partijleider van de PvdA Wouter Bos heeft zijn partijgenoot Ahmed Aboutaleb aangeraden te solliciteren op het burgemeesterschap van Rotterdam.

De staatssecretaris van Sociale Zaken deed dat niet uit eigen beweging. Dat hebben bronnen rond het kabinet tegen Trouw gezegd.  
Tegenkandidaat en burgemeester van Maastricht Gerd Leers had zich volgens de krant donderdagochtend, dus voor de keuze van de gemeenteraad, teruggetrokken nadat minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) hem had verteld dat hij als tweede op de voordracht was geplaatst. 

Leers liet tegenover dagblad De Limburger weten dat hij niet meer in de race was om de scepter over de Maasstad te zwaaien. Hij zou kansloos zijn geweest.

Woedend
De vertrouwenscommissie was verdeeld over wie de voorkeurskandidaat moest zijn, schrijft de krant. Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam zou tevergeefs voor Leers hebben gestreden en zijn partij, de grootste oppositiepartij, zou tijdens de vier uur durende besloten vergadering woedend hebben gereageerd op de 'opgelegde' keuze.
Leefbaar Rotterdam heeft zich inmiddels neergelegd bij de keuze van de gemeenteraad. Fractievoorzitter Ronald Sørensen reageerde vrijdag positief op de opmerking van Aboutaleb dat hij zijn termijn van zes jaar als burgemeester van Rotterdam uit zal dienen. "Het zou voor het eerst zijn dat hij iets afmaakt waaraan hij begonnen is en dat is een goede zaak'', aldus Nu.nl.

 

© MAROKKO.NL 2008
aboutaleb
burgemeester
advies
bos
pastors
sørensen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech