PSV hard onderuit tegen NAC Breda

sport
37
18 okt '08
NAC Breda boekte zaterdagavond in het eigen stadion een verdiende zege op PSV.

De regerend landskampioen ging met 2-1 onderuit tegen de ploeg van Robert Maaskant.

NAC bespeelde PSV op een manier die deed denken aan de wijze waarop Heerenveen twee weken geleden de strijd met Ajax aanging. De thuisclub toonde veel meer beleving en inzet dan de Eindhovenaren. NAC won in de eerste helft bijna elk persoonlijk duel. De voorsprong na dertien minuten was verdiend. Een vrije trap van Martijn Reuser belandde op het hoofd van verdediger Rob Penders, waarna de bal via Timmy Simons over de doellijn ging. NAC liet daarna na om verder afstand te nemen.

De Brabantse club nam voor aanvang afscheid van Ernie Brandts. De clubleiding besloot vorig seizoen het contract van de trainer niet te verlengen. Dat besluit leidde destijds tot veel ophef, omdat Brandts met NAC als derde eindigde in de eredivisie.

Inmiddels is van onbegrip en woede bij de tegenstanders van die beslissing niets meer te merken, aldus Voetbalprimeur.nl. Onder leiding van Robert Maaskant presteert NAC met vijftien punten uit zes duels uitstekend. Bovendien is het veldspel aantrekkelijker om naar te kijken dan vorig seizoen, toen NAC leunde op een sterke defensie.

Tegen PSV wist NAC het hoge tempo na rust niet vast te houden. PSV probeerde meer druk te zetten, maar werd nauwelijks gevaarlijk. In een van de counters besliste NAC via Matthew Amoah in de slotfase de wedstrijd. Het was alweer de negende seizoenstreffer voor de spits. De tegentreffer van Ibrahim Afellay kwam te laat voor PSV.

© MAROKKO.NL 2008
nac
psv
eredivisie
robert maaskant
ibrahim afellay
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi