Meldpunt hinderlijk werven op straat

algemeen
0
20 okt '08
Er komt een landelijk meldpunt voor mensen die op straat agressief worden benaderd om ergens een abonnement op te nemen of donateur van te worden.

De brancheorganisatie voor dialoogmarketing DDMA wil dit na overleg met de Consumentenbond regelen via de Stichting Reclamecode (SRC). Dat zegt Jetse Sprey, jurist bij DDMA en bestuurslid van de SRC.

Veel winkelende mensen ergeren zich aan straatverkopers. Ze weten echter niet waar ze met hun klachten heen moeten.Het meldpunt maakt onderdeel uit van een gedragscode, die vastlegt aan welke regels straatwervers zich moeten houden, aldus Nd.nl.

Zo mogen zij niet twee keer dezelfde persoon aanspreken op straat. Ook is het verboden met passanten mee te lopen of vlak zich voor de ingang van een winkel te posteren.
Tot nu toe hebben verschillende verenigingen eigen regels. Bedrijven die zich niet bij een brancheorganisatie hebben aangesloten, zijn bovendien niet verplicht zich hieraan te houden.
De SRC moet nog besluiten over de gedragscode. De commissie kan straatwervers dan een waarschuwing geven en bij herhaling aangifte doen bij de Consumentenautoriteit, die de overtreder kan straffen


© MAROKKO.NL 2008
reclamecode
meldpunt
agressief gedrag
straatwervers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
afrika cup 2019
comoren
treinongeval
trein
turkije
khashoggi
eu
hulp
saoedi-arabië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam