'Minima hebben recht op flatscreen-tv'

economie
18
21 okt '08
Minima moeten een flatscreen-tv kunnen kopen.
 Dat stelt de Groningse SP-wethouder Peter Verschuren (Sociale Zaken). De vergoeding die minima in de stad Groningen krijgen wanneer hun oude televisie kapot gaat is daarom verhoogd van 170 naar 450 euro, aldus Depers.nl.

Toch koopkrachtverlies minima Groningen betaalt wasmachines minima

Verschuren verwacht niet dat hij daarmee een signaal afgeeft dat het loont om een minimuminkomen te hebben, meldt RTV Noord. Volgens de wethouder komt de vergoeding overeen met de landelijke norm.

De lokale VVD en CDA zijn verbolgen over de maatregel. "Er zijn mensen die keihard moeten werken voor een minimumloon van 1350 euro. Die krijgen geen flatscreen van de gemeente", legt raadslid Van Keulen (VVD) uit in het Dagblad van het Noorden. CDA-gemeenteraadslid Seton vindt de voorziening voor een kapotte televisie “prima”, maar waarschuwt voor “een verkeerd signaal.” 

In 2007 besloot de gemeente Groningen de minima een hart onder de riem te steken door een deel van de kosten voor een nieuwe wasmachine of koelkast te vergoeden. "Als je een tijdlang van het minimum moet rondkomen, zijn alle reserves op", stelde wethouder Peter Verschuren destijds. "Dan is het een ramp als de wasmachine of koelkast kapot gaat."

© MAROKKO.NL 2008
minima flatscreen sp-wethouder peter verschuren rtv noord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
marokkaanse
transfer
turkije
italie
hadj
genua
syrie
erdogan
toerisme
feyenoord
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh