Afellay: ‘Ik mis Aissati heel erg bij PSV’

sport
0
21 okt '08
Ismael Aissati verruilde afgelopen zomer de Eindhovense contreien voor Amsterdam
Drie seizoenen lang speelden ze samen in het eerste van PSV, maar afgelopen zomer kwam er een abrupt einde aan de samenwerking tussen Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati, toen laatstgenoemde vertrok naar Ajax. In NRC Handelsblad treurt Afellay om het vertrek van zijn voormalige ploeggenoot: “We bellen nog iedere dag. Het is doodzonde dat hij weg is.”

De twintigjarige Aissati verruilde afgelopen zomer de Eindhovense contreien voor Amsterdam, omdat hij ontevreden was over de kansen die hij kreeg bij PSV sinds zijn debuut in het seizoen 2005/06. Zijn debuut bij Ajax bleef tot op heden echter uit wegens een blessure. Afellay, dit seizoen juist de grote smaakmaker bij de regerend landskampioen, geeft toe het vertrek van Aissati te betreuren, aldus Erenieuws.nl.

“Natuurlijk mis ik Ismaïl heel erg bij PSV. Onze band is altijd heel erg sterk geweest. En nog; daar is niets aan veranderd. Hij is gewoon een fantastische speler die iedere ploeg voetballend beter kan maken.” Afellay roemt verschillende kwaliteiten van zijn twee jaar jongere oud-teamgenoot. “Ismaïl beschikt over een fantastische techniek. Hij heeft een heel goed overzicht. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat het goed gaat komen met hem.”

Waar Afellay vorig seizoen 24 duels meespeelde namens PSV, moest Aissati het stellen met vijf basisplaatsen en liefst elf invalbeurten; minder dan hij had gehoopt. Uit onvrede daarover gaf hij te kennen Eindhoven te willen verlaten. Afellay bestrijdt dat de twee concurreerden om dezelfde plaats en hij die strijd won. “Vorig seizoen zat ik een aantal wedstrijden langs de kant met schorsingen blessures. Maar dan speelde hij ook niet. Sterker nog; dan viel hij vaak niet eens in.”

“Het heeft denk ik met iets anders te maken”, besluit Afellay zijn relaas in het dagblad. “Er zijn nog maar weinig trainers die dingen durven. Ze willen geen risico’s nemen en kiezen voor zekerheid. Zonde. Want het publiek komt juist voor goed voetbal naar het stadion.”
© MAROKKO.NL 2008
ismael aissati ibrahim afellay psv eindhoven ajax amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
caf
rsb
ongeluk
auto
terrorisme
duitsland
onderwijs
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech