VVD wil instroom kansarmen fors terugdringen

algemeen
29
22 okt '08
De VVD wil de instroom van kansarme immigranten drastisch terugdringen.
Dat is voor de liberalen een belangrijk punt bij de volgende kabinetsformatie. Dat stelt vertrekkend VVD-Kamerlid Henk Kamp in een interview met NU.nl.

"Nederland kampt met een ernstige en hardnekkige integratieproblematiek als gevolg van de komst van vele kansarme immigranten. De mensen in ons land zijn daar zeer ongerust over en dat zal bij de volgende verkiezingen leiden tot een centrum-rechtse meerderheid."

"Als er geen wezenlijke stappen kunnen worden gezet om die instroom terug te dringen kunnen wij geen deel uitmaken van de coalitie", aldus Kamp, die per 1 januari commissaris wordt voor Bonaire, St. Eustatius en Saba, aldus Nu.nl.


De liberale volksvertegenwoordiger verwijt in het vraaggesprek het huidige kabinet de problemen met kansarmen te verergeren, onder andere door de invoering van het generaal pardon.
"Het generaal pardon kost ons vijf tot tien miljard over een periode van twintig jaar. Bovendien worden hiermee de problemen met kansarmen nog meer vergroot."
"Van de niet-Westerse allochtonen werkt maar de helft, terwijl dat cruciaal is om te kunnen integreren. Tegelijkertijd komen er 120.000 Polen het land binnen om het werk te doen."

Volgens Kamp zijn structurele veranderingen nodig om te voorkomen dat mensen thuis blijven zitten, terwijl er genoeg banen zijn. “Werken moet noodzakelijk zijn voor iedereen die kan werken.”
“In de probleemgezinnen moet in een vroeg stadium krachtig ingegrepen worden en politie en justitie moeten overgaan op een lik op stuk-aanpak tegen alle notoire wetsovertreders."
© MAROKKO.NL 2008
vvd henk kamp immigranten polen kansarmen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
rsb
caf
terrorisme
auto
onderwijs
ov
ongeluk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech