Amrabat: ''Als ik nu nog moest kiezen, werd het Marokko''

sport
28
22 okt '08
Nordin Amrabat verdiende afgelopen seizoen een transfer naar PSV.

De rappe en levensgevaarlijk buitenspeler was wekelijks de uitblinker aan de zijde van VVV-Venlo, dat tot zijn grote spijt toch degradeerde uit de Eredivisie.

Amrabat had echter al vroeg in het seizoen besloten de overstap naar de landskampioen te maken. Nu de huidige voetbaljaargang een aantal weken onderweg is, heeft de aanvaller een goed beeld van zijn nieuwe club en bovenal de speelwijze gekregen.

"Ik vind eerlijk gezegd dat we met PSV wat te afwachtend spelen", zegt Amrabat in gesprek met AD/Sportwereld. "Zo is ons spel van nature nu eenmaal een beetje. 'We maken er een paar en laten ons dan terugzakken'. Dat valt me wel wat tegen. Bij VVV hadden we lak aan de tegenstander. Agressief, bam erop. Dat past ook bij mijn spel."

"De trainer hamert er steeds op: Aansluiten, erop knallen. Dat is niet des PSV's maar er wordt wel aan gewerkt. We zijn bezig met een cultuuromslag al gaat dat niet zo 1-2-3. Dat kost tijd. Ik hoop dat het straks gaat lopen."

De 21-jarige Amrabat kan door een kwalificatieduel dat hij met Jong Oranje in Tilburg spelen niet meer uitkomen voor het nationale elftal van Marokko. Daar baalt de aanvaller nu enigszins van. "Dat vind ik jammer want mijn gevoel voor Marokko is ook gewoon goed. Ik wist het toen niet, anders had ik misschien nog even gewacht."

"k zeg eerlijk: Als ik nú nog moest kiezen, werd het Marokko. Er is op mijn plek zo ontzettend veel concurrentie in het Nederlands elftal. Als Afellay niet eens speelt, wie ben ik dan? Daarom was het misschien beter geweest als ik voor Marokko was gaan spelen. Maar goed, het is nu eenmaal zo, het heeft geen zin om er lang bij stil te staan. Ik moet nu gewoon zorgen dat ik me zo goed ontwikkel dat ik bij het Nederlands elftal in beeld kom."


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
nodrin amrabat marokko psv eindhoven oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi