Haider leidde dubbelleven

buitenland
0
22 okt '08
Ruim anderhalve week na de dood van Jörg Haider wordt steeds duidelijker dat de Oostenrijkse playboy een dubbelleven leidde.

Aan de ene kant was hij de man met een harmonisch gezinsleven met vrouw en twee dochters, aan de andere kant was hij een feestbeest met een voorkeur voor jonge mannen.

Haider (58) bracht zijn laatste uurtjes door in homobar Zum Stadtkrämer in Klagenfurt. Met een onbekende, jonge knaap (18) zette Haider het vrijdagnacht op een zuipen. Een wodkafles werd geleegd. Eerder was hij met zijn onafscheidelijke assistent Stefan Petzner (27) in een nabijgelegen stad op een andere feest geweest. Tot ze ruzie kregen, aldus Telegraaf.nl.

De premier van Karinthië had zijn chauffeur al naar huis gestuurd. Een fatale misvatting. Met zijn pijlsnelle VW Phaeton vloog autoliefhebber Haider met 142 kilometer per uur uit de bocht.

In tranen verkondigde Stefan Petzner daags erna het nieuws. ,,De zon is uit de hemel gevallen." Door zijn werk als woordvoerder had hij een intieme relatie met zijn baas. ,,Ze hielden van elkaar", bevestigde Petzners zusje Christiane.

De opvolger van Haider bij de rechtse partij BZÖ voegt eraan toe dat diens weduwe Claudia niet boos is. Het past bij het imago dat Haider van zichzelf had gecreëerd. Jonge, gebruinde mannen in zijn omgeving, die emotioneel van hem afhankelijk waren. Strakke spijkerbroeken, het benadrukken van zijn topfitte lichaam. Foto's in zwembroekje en als skileraar.

© MAROKKO.NL 2008
jorg haider oostentrijk dubbelleven stefan petzner
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi