Geen Kamerdebat over voordracht Aboutaleb

algemeen
4
21 okt '08
De Tweede Kamer heeft geen enkele behoefte aan een debat over de voordracht van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) als burgemeester van Rotterdam. De PVV vroeg dinsdag een spoeddebat aan, maar kreeg daarvoor geen enkele steun.

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma betreurde deze "oorverdovende stilte''. De PVV vindt dat Aboutaleb geen burgemeester mag worden, omdat hij behalve een Nederlands ook een Marokkaans paspoort heeft.
Volgens de fractie kan een dubbele nationaliteit tot loyaliteitsproblemen leiden. Fritsma noemde het een schande dat over deze kwestie kennelijk niet in de Kamer mag worden gesproken.

Marokkaanse kranten
Marokkaanse kranten melden deze week met trots de voordracht van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam. "Van Beni Sidel naar het gemeentehuis van Rotterdam'' kopt de Franstalige krant Le Soir op de voorpagina. Andere kranten en media beschrijven zijn weg naar de top.
Dagblad Al-Masaa publiceert een uitgebreid artikel over 'de eerste Nederlander van buitenlandse oorsprong' die burgemeester van een grote stad wordt. In het positieve artikel is ook aandacht voor de kritiek op Aboutaleb van zowel rechtse partijen als sommige Marokkaanse Nederlanders.
"Er zullen altijd mensen zijn die hem als verrader of collaborateur beschouwen... en mensen die vinden dat hij de stoel waarop hij zit niet verdient, omdat hij geen pure Nederlander is'', besluit de auteur van het artikel.

 

© MAROKKO.NL 2008
aboutaleb
rotterdam
tweede kamer
marokkaanse kranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
teammarokko
hulp
olympische
sahara
jeugdspelen
henk spaan
polisario
interview
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
eredivisie
rabat
spanje
hakim ziyech
amsterdam