Wapenincidenten op kwart van alle scholen

algemeen
0
23 okt '08
Een kwart van alle scholen heeft het afgelopen jaar te maken gehad met incidenten waar wapens aan te pas kwamen.

Het ging daarbij meestal om slag- en stootwapens en messen. Dat blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Justitie heeft laten uitvoeren. 

Van de horecagelegenheden meldt 7 procent ten minste één wapenincident in het afgelopen jaar. Bijna een kwart van alle exploitanten stelt dat er wel problemen met wapens zijn rondom hun café of restaurant.

\Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft het onderzoek laten doen om een idee te krijgen van de omvang van de problematiek. Hij heeft een plan van aanpak gemaakt en wil achteraf kunnen controleren of dat het wapenbezit op scholen en in horeca ook daadwerkelijk terugdringt. 

Bijna de helft van de scholen en 31 procent van de horecazaken heeft een veiligheidsplan waarin meestal de regels over wapenbezit staan. Een kwart van de scholen en een vijfde van de horecagelegenheden hield in het afgelopen jaar preventieve wapencontroles. Voor Hirsch Ballin vormen de cijfers een bevestiging van de noodzaak om stiletto's en vlinder- en valmessen helemaal te verbieden, zoals hij in maart heeft aangekondigd. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt dat verbod. Momenteel mogen meerderjarigen nog kleine stiletto's, vlindermessen en valmessen bezitten.

© MAROKKO.NL 2008
onderwijs
wapenincidenten
messen
hirsch ballin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
marokkaanse
transfer
turkije
italie
hadj
genua
syrie
erdogan
toerisme
feyenoord
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh