Wapenincidenten op kwart van alle scholen

algemeen
0
23 okt '08
Een kwart van alle scholen heeft het afgelopen jaar te maken gehad met incidenten waar wapens aan te pas kwamen.

Het ging daarbij meestal om slag- en stootwapens en messen. Dat blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Justitie heeft laten uitvoeren. 

Van de horecagelegenheden meldt 7 procent ten minste één wapenincident in het afgelopen jaar. Bijna een kwart van alle exploitanten stelt dat er wel problemen met wapens zijn rondom hun café of restaurant.

\Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft het onderzoek laten doen om een idee te krijgen van de omvang van de problematiek. Hij heeft een plan van aanpak gemaakt en wil achteraf kunnen controleren of dat het wapenbezit op scholen en in horeca ook daadwerkelijk terugdringt. 

Bijna de helft van de scholen en 31 procent van de horecazaken heeft een veiligheidsplan waarin meestal de regels over wapenbezit staan. Een kwart van de scholen en een vijfde van de horecagelegenheden hield in het afgelopen jaar preventieve wapencontroles. Voor Hirsch Ballin vormen de cijfers een bevestiging van de noodzaak om stiletto's en vlinder- en valmessen helemaal te verbieden, zoals hij in maart heeft aangekondigd. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt dat verbod. Momenteel mogen meerderjarigen nog kleine stiletto's, vlindermessen en valmessen bezitten.

© MAROKKO.NL 2008
onderwijs
wapenincidenten
messen
hirsch ballin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi