Superieur PSV naar goede winst

sport
37
23 okt '08
PSV heeft nog altijd een sprankje hoop om de volgende ronde van de Champions League te bereiken.

 De ploeg van Huub Stevens speelde uitstekend tegen Olympique Marseille, wat resulteerde in een knappe 2-0 overwinning.
PSV begon sterk aan de wedstrijd en zette zijn Franse opponent meteen onder druk. Al na vijf minuten had de Eindhovense ploeg op voorsprong moeten komen, ware het niet dat Stijn Wuytens op zes meter van het doel de bal overschoot na een uitstekende pass van Otman Bakkal. Even daarvoor was Marseille gevaarlijk geweest via Mamadou Niang, maar hij liep zich stuk op Jeremie Bréchet.

Na de felle start temporiseerde PSV enigszins, maar het behield moeiteloos de controle. Marseille probeerde vooral via supertalent Hatem Ben Arfa de ruimte te vinden, maar verder dan wat schoten van afstand kwamen de Fransen niet. Aan de kant van PSV was Bakkal de gevaarlijkste man met enkele fraaie loopacties. In de 24ste minuut kreeg de voormalig jeugdinternational zelfs een levensgrote kans na een knappe lange bal van Bréchet, maar Steve Mandanda redde knap op de inzet van Bakkal.

Huub Stevens zag zijn ploeg de eerste helft goed uitspelen. Via Ibrahim Afellay en Danny Koevermans kwamen er wat kleine kansjes, maar belangrijker zal de coach gevonden hebben dat Marseille er geen moment aan te pas kwam. De Fransen speelden slordig, leden veel balverlies en kwamen er offensief nauwelijks aan te pas. Wanneer de equipe van Eric Gerets het middenveld dan een keer overstak, waren Bréchet en Francisco Rodriguez achterin de baas bij PSV.

Direct na rust kreeg PSV opnieuw twee niet te missen kansen. Ibrahim Afellay werkte een uitstekende voorzet van uitblinker Bakkal echter ver over voor een leeg doel, en dat trucje herhaalde Wuytens enkele minuten later op aangeven van Edison Méndez. Afellay was niet veel later opnieuw dichtbij een treffer, ware het niet dat zijn afstandsschot in het zijnet belandde.

Het duurde uiteindelijk tot de 71ste minuut voordat PSV dan toch de verdiende openingstreffer maakte. Uit een corner van de jonge Belg Wuytens was het Koevermans die volledig vrijstaand kon binnenkoppen: 1-0. PSV bleek ook na de 1-0 de bovenliggende partij, ondanks dat Marseille er af en toe gevaarlijk uitkwam over de vleugels. Vijf minuten voor tijd werd echter het laatste beetje hoop van de Franse topclub aan diggelen geschoten. Uit een goede voorzet van Méndez tekende Koevermans voor zijn tweede van de avond door vallend uiterst knap binnen te koppen.

Voor een uitzinnig Eindhovens publiek bleef PSV, dat geen schim was van de matige ploeg die kansloos van NAC verloor, aanvallend spelen. Dirk Marcellis leek in de 87ste minuut zelfs voor de 3-0 te zorgen, maar zijn inzet werd knap gekeerd door de uitstekende doelman Mandanda. Stevens koos direct na de gemiste kans van Marcellis voor zekerheid door verdediger Eric Addo in te brengen voor de tegenvallende Afellay, waarna de wedstrijd professioneel werd uitgespeeld.


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
psv eindhoven olympique marseille koevermans afellay bakkal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi