Meer rechercheurs voor politie

algemeen
112
23 okt '08
De politie Hollands-Midden krijgt tijdelijk zes extra rechercheurs om 400 zaken weg te werken die nu nog op de plank liggen.

 Daarbij gaat het vooral om overvallen en geweldplegingen.

De politieregio heeft volgens minister Hirsch Ballin (Justitie) om de bijstand gevraagd. De rechercheurs komen van de Koninklijke Marechaussee.
Het kabinet, gemeenten, politie en justitie zoeken samen naar instrumenten om de overlast door jongeren effectief te bestrijden. Minister Ella Vogelaar voor Wonen en Wijken stelte dat het kabinet een aantal al aangekondigde maatregelen versneld wil invoeren, zoals verplichte opvoedingsondersteuning en meer bevoegdheden voor burgemeesters, aldus Ad.nl.

Ook is het de bedoeling dat elke gemeente minstens vijf gezinnen met een opeenstapeling van problemen intensief gaat begeleiden. Dat zit ook in het Plan van Aanpak dat Gouda kortelings aan het kabinet heeft aangeboden. ,,Er gaan handjes in de gezinnen,’’ aldus Vogelaar. Het kabinet moet daarvoor versneld de mogelijkheid gaan bieden, ,,misschien wel door een noodvoorziening,’’ zegt ze.

© MAROKKO.NL 2008
politie hollands-midden rechercheurs hirsch ballin gouda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi