Sjeik Fawaz pleit voor veelwijverij

algemeen
429
24 okt '08
Het is volgens Fawaz niet verplicht om toestemming te vragen aan de eerste vrouw.
Op de website van het islamitische gebedshuis, http://www.al-yaqeen.com/, bestiert Fawaz een vraag- en antwoordrubriek waarin hij Nederlandse moslims vertelt hoe op islamitisch verantwoorde wijze om te gaan met bepaalde levensvragen. Zo willen de moslims onder meer weten of ze mogen stemmen, of ze zich aan de wetten van niet-islamitische landen moeten houden en of ze hun kinderen naar de jaarlijkse dodenherdenking mogen laten gaan. Ook blijken de moslims benieuwd naar de zienswijze van de radicale sjeik op polygamie.

Eerste vrouw
'Het is niet verplicht om toestemming te vragen aan de eerste vrouw en het behoort niet tot de voorwaarden dat de eerste vrouw haar toestemming moet geven', schrijft de imam aan zijn geloofsonderdanen, aldus Telegraaf.nl.

'Wel is het aangeraden voor degene die met meerdere vrouwen wenst te trouwen om hierover zorgvuldig na te denken en om dit onderwerp grondig te bestuderen. Dit voornamelijk omdat degenen die met meerdere vrouwen wensen te trouwen in eerste instantie vaak slechts denken aan hun lichamelijke genoegdoening en niet aan de overige rechten die hieraan verbonden zijn'.

De sjeik geeft de trouwlustige moslims nog veel meer adviezen. Maar hij rept met geen woord over het verbod op bi- of polygamie in Nederland. VVD-Kamerlid Henk Kamp reageert zeer ontstemd. "Mensen mogen zich aan de islamitische regels houden, zolang die binnen de Nederlandse wetgeving passen."

De uitleg van Fawaz over veelwijverij is al ruim 3000 keer bekeken. De vragen die overigens het meest gelezen worden door de achterban van de sjeik gaan over seks, waarbij het antwoord op de vraag of orale seks voor moslims is toegestaan met ruim 15.000 hits veruit het meest prangend blijkt.
Bij de moskee was niemand bereikbaar voor commentaar.
© MAROKKO.NL 2008
sjeik fawaz al-yaqeen.com veelwijverij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
afrika cup 2019
comoren
treinongeval
trein
turkije
khashoggi
eu
hulp
saoedi-arabië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam