Vogelaar tegen 'vernederen' Marokkanen

algemeen
0
24 okt '08
GroenLinks en D66 hadden haar gevraagd om een reactie op het pleidooi van haar partijgenoot Spekman.
Minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) ziet niets in het recente pleidooi van PvdA-Kamerlid Hans Spekman om Marokkaanse probleemjongeren te vernederen. Dat heeft Vogelaar donderdag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer.


"Het is onjuist om zelfs maar het idee te hebben dat dit een bijdrage kan leveren aan een oplossing", zei Vogelaar. GroenLinks en D66 hadden haar gevraagd om een reactie op het pleidooi van haar partijgenoot Spekman. Die zorgde vorige week voor ophef door in Vrij Nederland te zeggen dat Marokkanen die niet willen deugen moeten worden 'vernederd voor de ogen van hun eigen mensen'. Dat is volgens Spekman het enige dat werkt, aldus Trouw.nl.

Vogelaar had niet eerder gereageerd op de uitspraken van Spekman. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zei dat zij dat als verantwoordelijk minister voor het integratiebeleid wel had moeten doen. "U had meteen het ANP, Novum en weet ik wie nog meer moeten bellen om hier meteen paal en perk aan te stellen."

Vogelaar zei niet te willen meedoen aan het 'voortdurend hakketakken in de media over woorden die mensen gebruiken'. Achter de schermen heeft zij Spekman wel laten weten wat zij van diens uitspraken vond, zei de minister.
© MAROKKO.NL 2008
groenlinks ella vogelaar pvda alexander pechtold
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
afrika cup 2019
comoren
treinongeval
trein
turkije
khashoggi
eu
hulp
saoedi-arabië
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam