Bijna tachtig Friese meisjes slachtoffer loverboys

algemeen
88
26 okt '08
Vermoedelijk zeker 76 Friese meisjes zijn de afgelopen tien maanden slachtoffer geworden van loverboys.

Dat staat in het jaarrapport van het Advies- en Meldpunt Loverboyproblematiek en Jeugdprostitutie in Friesland.

Het meldpunt werd vorig jaar opgezet door Stichting Fier Fryslân, die hulp biedt bij geweld. Het aantal meldingen ligt volgens directeur van de stichting Anke van Dijken hoger dan van tevoren werd verwacht. Zij noemt de cijfers 'schrikbarend'. Volgens Van Dijken zijn de betrokken meisjes rond de 16 jaar en zijn ze seksueel, fysiek en psychisch mishandeld door hun loverboys, mannen die meisjes versieren en later pooiers blijken te zijn.

Het meldpunt werd opgezet opdat hulpverleners meer inzicht krijgen in de praktijken van loverboys in hun provincie. De meldingen, die vooral komen van ouders en scholen van slachtoffers, moeten er verder toe leiden dat de politie meer loverboys kan oppakken. Dat is tot dusver echter niet gelukt, omdat geen van de meldingen heeft geleid tot een aangifte.Volgens Van Dijken zijn de slachtoffers bang dat de loverboys later wraak op hen zullen nemen. Ook de in haar ogen lage straffen die loverboys doorgaans krijgen opgelegd weerhouden de meisjes ervan naar de politie te stappen.

Lage aangiftebereidheid is een bekend obstakel bij de aanpak van loverboyproblematiek. In de regio Eindhoven toonden de autoriteiten zich eerder verguld met een nieuwe aanpak van loverboys. Met het programma 'preventieve bemoeizucht' wordt vermeende loverboys duidelijk gemaakt dat zij in de gaten worden gehouden door agenten en dat ze kans maken op strafrechtelijke vervolging. Deze aanpak zou de kans verminderen dat meisjes in de prostitutie belanden.

 

© MAROKKO.NL 2008
friesland
slachtoffers
loverboys
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
can2019
ongeluk
donald trump
terrorisme
frankrijk
caf
saoedi-arabie
europa
iran
ov
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech