Rechtbank bemiddelt in conflict Westermoskee

algemeen
5
27 okt '08
Als de twee er ook de komende weken niet uitkomen, doet de rechtbank 17 december alsnog uitspraak.

Beleggingsmaatschappij Manderen van de Turkse beweging Milli Görüs en woningcorporatie Stadgenoot gaan nog een keer proberen een oplossing te vinden voor hun conflict over de Westermoskee in Amsterdam.

Een bemiddelaar van de rechtbank in de hoofdstad gaat de komende weken met hen om de tafel. De twee kemphanen stemden maandag in met dit voorstel van de rechter.

Bouw 
Stadgenoot en Manderen zouden begin 2006 samen beginnen met de bouw van de moskee en de bijbehorende woningen, bedrijfsruimten en parkeergarage in het stadsdeel De Baarsjes. Doordat ze ruzie met elkaar kregen, lagen de werkzaamheden echter lange tijd stil. De woningcorporatie begon enkele maanden geleden met de omliggende gebouwen, de bouw van het gebedhuis is nog steeds niet begonnen.

Betalingen
De strijdende partijen troffen elkaar maandag voor de zoveelste keer in de rechtszaal. Stadgenoot wil dat Manderen eerder afgesproken betalingen voldoet. De beleggingsmaatschappij eiste juist dat zij de woningcorporatie mag uitkopen om het hele project alleen te doen. Volgens de rechter zou een vonnis echter geen einde maken aan alle problemen. "U zit gewoon aan elkaar vast. Dit moet besproken worden en er moeten concessies worden gedaan.''

Uitspraak
Als de twee er ook de komende weken niet uitkomen, doet de rechtbank 17 december alsnog uitspraak. Tot die tijd staken de kemphanen ook een aantal andere juridische procedures die ze tegen elkaar hebben aangespannen.

 

© MAROKKO.NL 2008
westermoskee
baarsjes
rechtbank
bemiddeling
milli görüs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
rotterdam
agadir
politie
al ittihad
younès belhanda
wydad casablanca
la liga
galatasaray
yassine bounou
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten