Volgend jaar meer dan 1 miljard mensen met honger

economie
3
28 okt '08
Door oplopende voedselprijzen lijden volgend jaar meer dan een miljard mensen honger.
 Dat zegt Olivier de Schutter, onafhankelijk expert voor het recht op voedsel van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

Volgens gegevens van de Voedsel- en landbouworganisatie (FAO) in september leden 925 miljoen mensen honger. Die gegevens waren gebaseerd op begin 2008 en het aantal hongerlijders is sindsdien met minstens 44 miljoen toegenomen. In 2009 zal daarom de 1 miljard worden overschreden, zegt De Schutter.

De stijgende voedselprijzen en daardoor toenemende honger drijven de wereld 'ver weg' van het millenniumdoel om de extreme armoede in de wereld voor 2015 te halveren, aldus De Schutter, die als hoogleraar verbonden is aan de Universiteit van Leuven.
 
"De hongersituatie in de wereld is alarmerend", zei hij. Mensen nemen minder voedsel tot zich, maar schakelen ook over op armere diëten, terwijl ze ook bezuinigen op gezondheidszorg en onderwijs, met 'onherstelbare schade' aan de gezondheid en scholing van miljoenen kinderen als gevolg, aldus Depers.nl.http://www.depers.nl/buitenland/256365/Een-miljard-mensen-met-honger.html
© MAROKKO.NL 2008
voedsel- en landbouworganisatie verenigde naties de schutter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer
hadj
marokkaanse
feyenoord
genua
turkije
brave14
schaap
la liga
italie
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh