Ongerustheid over reis imams

buitenland
0
29 okt '08
De Marokkaanse gemeenschap in Nederland maakt zich zorgen over een reis van imams naar hun vaderland.
De Marokkaanse gemeenschap in Nederland maakt zich zorgen over een reis van imams naar hun vaderland. Zeker veertig imams zouden vrijdag op verzoek van Rabat zijn teruggekeerd naar Marokko.

Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) meldde dinsdag dat de imams zijn afgereisd op kosten van de Marokkaanse overheid. Enkele imams zouden voornamelijk uit angst gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging.

Het SMN vreest dat Marokko met deze actie meer greep probeert te krijgen op landgenoten die inmiddels in Nederland wonen. De organisatie constateert dat de Marokkaanse overheid zich steeds meer bemoeit met moskeeën in Nederland en noemt dat onwenselijk, aldus Telegraaf.nl.

De Tweede Kamer is eveneens verontrust over de manier waarop Marokko zich bemoeit met Nederlandse aangelegenheden. Donderdag vindt hierover een debat plaats naar aanleiding van berichten dat de Marokkaanse inlichtingendiensten in Nederland informanten werven.

PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem wil voorafgaand aan dat debat opheldering van het kabinet over de reis van imams naar Marokko.

© MAROKKO.NL 2008
marokko smn imam tweede kamer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
rsb
caf
terrorisme
auto
onderwijs
ov
ongeluk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech