'Criminele Marokkaan naar kamp'

algemeen
71
29 okt '08
Voor ontspoorde Marokkaanse jongeren moet in Eindhoven een heropvoedingskamp op islamitische grondslag komen.
Imams moeten – in samenwerking met de gemeente – de kleine groep sterk overlastgevende en criminele Marokkaanse jongeren op het rechte pad zien te krijgen.

Dat voorstel deed het uit Marokko afkomstige raadslid Mostafa Abbou van de eenmansfractie Eindhoven Nu gisteren tijdens de Eindhovense begrotingsbehandeling. Het van de PvdA afgesplitste raadslid hield daar een pleidooi voor een strenge aanpak van de groep Marokkaanse sterk overlastgevende en criminele jongeren én de gezinnen waarin zij leven. "Uitwassen moeten krachtig worden aangepakt", aldus Abbou. Volgens hem snakt de Marokkaanse gemeenschap daar zelf ook naar.

Volgens Abbou zijn er tevens drastische maatregelen nodig om te voorkomen dat jongeren (verder) afglijden. Hij vindt dat Marokkaanse jongeren die op school afhaken of werkloos zijn, verplicht moeten worden vrijwilligerswerk te doen in hun eigen gemeenschap, aldus Ed.nl.

Het Eindhovens college van B en W wil wel een heropvoedingskamp, maar niet eentje dat op een religieuze grondslag is gestoeld.
© MAROKKO.NL 2008
marokkanen kamp jongeren crimineel eindhoven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
donald trump
can2019
zamalek
iran
ongeluk
rsb
ov
saoedi-arabie
gezondheid
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech