Maradona: ''Te vroeg voor felicitaties''

sport
12
29 okt '08
Oud-sterspeler Diego Maradona wilde zich nog niet laten feliciteren met zijn beoogde benoeming als bondscoach van Argentinië

 ,,Daar is het nog te vroeg voor. Maar we staan op de drempel'', zei de voormalige voetbalgrootheid.

De 48-jarige Maradona bracht dinsdag het nieuws over zijn aanstelling zelf naar buiten. Zijn voormalige coach Carlos Bilardo, met wie hij in 1986 de wereldtitel veroverde, bevestigde daarna het bericht. Bilardo gaat als mentor van Maradona en als technisch directeur bij de nationale ploeg fungeren.

"Woensdag praten we verder", zei Maradona, die dinsdag met bondsvoorzitter Julio Grondona sprak. "Het idee om bondscoach te worden van Argentinië is heel verleidelijk. De voorzitter heeft voor dit project gekozen. Hij zei dat hij niemand anders voor deze functie in zijn hoofd heeft gehad."

Maradona weet wat hem op korte termijn te doen staat. ,,Na de officiële benoeming zal ik meteen met de spelers in Argentinië gaan praten. Daarna pak ik het eerste vliegtuig naar Europa om daar ook onze internationals te bezoeken.''

Maradona volgt Alfio Basile op, die twee weken geleden zijn ontslag indiende na de nederlaag van 1-0 in en tegen Chili in het WK-kwalificatietoernooi.

© MAROKKO.NL 2008
diego maradona argentinie buenos aires carlos bilardo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi