Feyenoord op dreef in Kerkrade

sport
60
2 nov '08
Feyenoord heeft zondag weer eens een zege geboekt.

Roda JC werd in eigen huis met liefst 0-4 aan de broek terug de kleedkamers in gejaagd. Georginio Wijnaldum was met een goal en twee assists goed op dreef.
Voor rust was het matig wat beide elftallen lieten zien. Thuisploeg Roda schoot zelfs niet één keer in de richting van het doel van Henk Timmer, laat staan op doel. Feyenoord was dan ook, zonder weliswaar zelf beter te spelen, de bovenliggende partij.

Na rust was het nog maar éénrichtingsverkeer in de richting van de goal van Bram Castro. Onder aanvoering van de uitstekend spelende spelmakers Karim El Ahmadi en Georginio Wijnaldum werd Roda opgerold.

De 0-1 volgde dan ookal snel. Een voorzet van aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, die knap werd vrijgespeeld door Diego Biseswar, werd door Wijnaldum goed naar de grond binnen gekopt. Ook bij de 0-2 en 0-3 was de pas zeventienjarige middenvelder betrokken.

Bij de 0-2 legde hij -onbedoeld- goed terug op de eveneens nog jonge Leroy Fer (19) na een geweldige actie van El Ahmadi tegen de achterlijn, die met een mooie sleepbeweging de Roda-verdedigers in de wind zette en teruglegde op Wijnaldum. Fer kon vervolgens zonder veel moeite binnenschuiven.

De 0-3 van Makaay was misschien wel de mooiste goal van de middag. Na een solo van Wijnaldum over vijftig meter was hij drie Limburgers te slim af en passte hij goed op Roy Makaay, die vanaf zeventien meter hard en droog binnenschoot via de lat.

Twintig minuten voor tijd werd het nog 0-4 via Diego Biseswar. Op aangeven van Makaay scoorde de Amsterdammer hard en diagonaal, na zich met een snelle beweging vrij te hebben gemaakt van zijn directe tegenstander. Niet lang daarna kreeg Wijnaldum zijn welverdiende publiekswissel.

Ondanks de ruime zege staat Feyenoord nog altijd niet hoger dan de veertiende plek met acht punten uit negen duels. Bovendien kan De Graafschap nog over de Rotterdammers heen klimmen, als het later op de zondag wint van hekkensluiter FC Volendam, aldus VoetbalPrimeur. Roda staat nu zeventiende met zes punten uit negen duels.

© MAROKKO.NL 2008
feyenoord
roda jc
overwinning
eredivisie
kerkrade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi