Kamer steunt Obama

algemeen
142
4 nov '08
Een meerderheid van de Tweede Kamer hoopt dat Barack Obama dinsdag gekozen wordt als president van de Verenigde Staten.

Dat blijkt uit een peiling van NU.nl.

De coalitiepartners PvdA, CDA en ChristenUnie staan achter de Democratische kandidaat, alsmede oppositiepartijen SP, GroenLinks, D66 en de fractie Verdonk.

De VVD, PVV en SGP lieten tegenover NU.nl weten dat hun voorkeur uitgaat naar John McCain. De Partij voor de Dieren duimt voor de onafhankelijke kandidaat Ralph Nader.

Vicepremier Wouter Bos hoopt dat Barrack Obama de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten wint. Hij maakte dat dinsdag voor aanvang van een EU-bijeenkomst duidelijk aan verslaggevers, maar hij zei het niet hardop. De PvdA-leider vormde alleen met zijn lippen het woord Obama toen hij vragen kreeg over zijn voorkeur, aldus Depers.nl.

In februari zei Bos wel openlijk te hopen dat Obama zou winnen. Hij werd vervolgens op de vingers getikt door premier Jan Peter Balkenende. "Het Nederlands kabinet heeft geen voorkeur voor een presidentskandidaat. En dat geldt ook voor de leden van het kabinet", aldus de premier destijds. Bos liet daarop weten geen kabinetsstandpunt te hebben willen verwoorden. "Als je zegt dat je hoopt dat Feyenoord kampioen wordt, is dat ook geen kabinetsstandpunt."

© MAROKKO.NL 2008
tweede kamer barack obama wouter bos john mccain
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi