Verblijfsontzegging voor etterbakjes in Ede

algemeen
0
4 nov '08
Ede kampt al jaren met hardnekkige overlast van hangjongeren in Veldhuizen.

Jongeren die in de wijk Veldhuizen in Ede overlast veroorzaken of delicten plegen, krijgen na twee overtredingen een verblijfsontzegging opgelegd.

Zij mogen zich dan tussen tien uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends niet meer op straat vertonen. Dat heeft de gemeente Ede dinsdag na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten.

Een jongere die zich voor de tweede keer schuldig maakt aan zaken als geweldpleging, opruiing, mishandeling, bedreiging, diefstal of vernieling, krijgt een verblijfsontzegging aan de broek. De ontzegging geldt voor drie maanden, aldus de gemeente.

Ede kampt al jaren met hardnekkige overlast van hangjongeren in Veldhuizen. Om de overlast tegen te gaan, voerde de gemeente in september een samenscholingsverbod in. Het is in Veldhuizen ’s nachts verboden met meer dan vier personen rond te hangen, aldus Ad.nl.

Burgemeester Cees van der Knaap constateert echter dat jongeren ondanks het samenscholingsverbod crimineel gedrag blijven vertonen. De jongeren blijven in groepjes van maximaal vier personen vooral ’s avonds en ’s nachts actief op straat.

Met de verblijfsontzegging wil de gemeente Ede het de jongeren nog lastiger maken ’s nachts op straat te verblijven.

© MAROKKO.NL 2008
ede veldhuizen hangjongeren openbaar ministerie

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi