'Verandering op komst'

buitenland
0
5 nov '08
Met een indrukwekkende toespraak over de normen en waarden van zijn land heeft Barack Obama zijn kiezers bedankt voor hun steun.

De Democraat reikte de hand naar zijn tegenstanders en zei ook hún president te willen zijn. ,,Ik zal luisteren, vooral op momenten dat we het niet eens zijn." ,,Er komt verandering naar Amerika", hield Obama zijn gehoor voor. ,,We hebben de wereld laten zien dat we niet zomaar een verzameling van staten zijn, maar dat we de Verenigde Staten zijn."
,,Dit is het moment dat we onze welvaart terug kunnen brengen en dat we een einde kunnen maken aan onze twijfels. En aan iedereen die daar niet in gelooft, zeggen we 'Yes We Can!'", sprak hij terwijl op verschillende plekken in de VS mensen op straat bijeen waren gekomen en met tranen in hun ogen stonden te luisteren. Obama maakte zijn opwachting een uur nadat bekend werd dat hij genoeg kiesmannen achter zich had verzameld om het presidentschap op te kunnen eisen. Hij sprak tot een gehoor van meer dan een half miljoen mensen die bijeengekomen waren in Chicago om het feest van zijn verkiezing te vieren. Zijn dochters beloofde hij een puppy voor in het Witte Huis, als dank voor alle maanden dat hij niet thuis was geweest tijdens de campagne. Obama mijmerde dat hij nooit de meest waarschijnlijke kandidaat voor het presidentschap was, maar dat hij het met hulp van zijn kiezers is geworden. Hij prees zijn tegenstander John McCain voor zijn opofferingen voor het land. ,,En ik kijk er naar uit om met hem en Sarah Palin de komende maanden samen te werken aan de eenheid van ons land.
 

© MAROKKO.NL 2008
obama
president
verandering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi