'Volgende keer trap ik er een in elkaar'

algemeen
0
6 nov '08
Prem Radhakishun is al vaker doelwit geworden van de jeugd met Noord-Afrikaanse wortels.

Televisiemaker Prem Radhakishun, bekend van Premtime en als voorvechter van allochtonen, is mentaal geknakt nu hij opnieuw door een groep Marokkaanse straatjongeren is bedreigd. "Ik vrees dat ik er eentje helemaal in elkaar trap de volgende keer", aldus de geëmotioneerde Amsterdammer.

Altijd als links betiteld, voelt de televisiemaker zich meer en meer verrechtsen: "Een tasjesdief die wordt doodgereden. Ik vind het inmiddels perfect. Maar dat wil ik niet. Ik wil van alle mensen blijven houden. Maar ik wil ook gewoon met de trein en de tram kunnen. Gewoon op straat kunnen lopen en mijn werk doen zonder dat de norm is dat ik belaagd kan worden." In een radiodagboek op Radio 1 vertelde hij gisterochtend van het meest recente incident, dat ditmaal in de Haagse Stuwstraat plaatsvond, afgelopen dinsdagavond.

Tijdens het filmen in een woning, vormde zich op straat een groep van zo'n twintig Marokkaanse jongeren die de NPS-presentator bedreigden. Hij wist uiteindelijk zonder kleerscheuren weg te komen. Radhakishun is al vaker doelwit geworden van de jeugd met Noord-Afrikaanse wortels. "Wat ik het erge vind, ik wil geen hele groep over één kam scheren. Ik wil ook niet dat dit een hype wordt. Het is er gewoon niet groot genoeg voor. Maar het zijn bijna altijd Marokkaanse jongeren van 13 tot 19 jaar. De oudere leeftijdsgroep is juist heel vriendelijk tegen me. Gisteren nog stapte een Marokkaanse beveiliger naar me toe om te zeggen hoe geweldig hij mij en het programma vindt", zegt Radhakishun, zelf Surinamer van komaf, aldus Telegraaf.nl.

Hoewel hem fysiek niets is aangedaan en hij het incident op zich niet eens zo bijzonder vindt, heeft het wel definitief iets veranderd. Na een slechte nacht, zegt hij dan ook: "Ik ben er helemaal klaar mee. Ik ben bang dat ik ben geknapt en de volgende keer er eentje wel helemaal in elkaar trim. Elke keer moet ik verstandig zijn en loop ik weg. Straks moeten we dit gesprek nog vanuit de cel voeren. De rechter zal je altijd kwalijk nemen dat je niet de verstandigste bent geweest. Maar elke keer moet je wel driehonderd keer jezelf opzijzetten en slikken als je wegloopt voor die provocaties. Het heeft zich hoog opgestapeld", aldus de voormalige advocaat.© MAROKKO.NL 2008
prem radhakishun marokkanen premtime haagse stuwstraat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi