Turken woedend op Fergie

buitenland
24
6 nov '08
De Turken zijn woedend op Sarah Ferguson.

De voormalige hertogin van York heeft voor de Britse televisie beelden gemaakt met een verborgen camera over de erbarmelijke toestanden in Turkse kindertehuizen.

Met een pruik, een zonnebril en een hoofddoek op, ging ze de tehuizen langs en stak ze veel mensen een hart onder de riem. Ook bezocht de Britse samen met haar dochters Beatrice en Eugenie tehuizen in Roemenië.

Niet alleen de media spreken er schande van, de Turkse ambassadeur in Londen heeft zelfs een protest ingediend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook verschillende hoge politici lieten zich over de zaak uit. Zo zou Fergie proberen Turkije zwart te maken zodat het land niet toe kan toetreden tot de EU, aldus Telegraaf.nl.

De Britse spreekt alles tegen. "Ik sta volledig achter het plan Turkije lid te laten worden van de EU. Deze documentaire heeft niets te maken met politiek, maar is een humanitaire kwestie". Haar ex-man prins Andrew, het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken en Buckingham Palace, staan volledig achter de documentaire, voegde ze er fijntjes aan toe.
Op de beelden van ITV1 is te zien hoe veel kinderen worden opgesloten en amper buiten komen. Ook worden veel mensen vastgebonden.

© MAROKKO.NL 2008
turken sarah ferguson hertogin van york
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi