Slimme allochtone vrouw zoekt man
Het lukt hoogopgeleide allochtone vrouwen steeds slechter om geschikte mannen te vinden.
07 November 2008
lifestyle

Daarom blijven zij massaal vrijgezel. Slimme allochtone vrouwen vinden de mannen uit hun eigen gemeenschap vaak te laag opgeleid en Nederlandse mannen zien ze vanwege de culturele verschillen vaak niet staan. Hoog opgeleide mannen uit het land waar hun familie vandaan komt, zijn vaak weer te traditioneel voor de moderne allochtone vrouw.

Omdat zij het ook steeds beter doen in het hoger onderwijs, zal het tekort aan geschikte mannen nog groter worden. "Het is een eenzaam probleem voor deze vrouwen. We zagen het eerder al bij autochtone vrouwen, de Bridget Jones-types, en het gaat zich nu in versterkte vorm voordoen bij de allochtone vrouwen,'' zegt onderzoeker Jan Latten van het Centraal Bureau voor de Statistiek, aldus Ad.nl.

Het CBS presenteerde gisteren De Jaarmonitor Integratie. De jonge allochtone vrouwen doen het volgens dat onderzoek heel erg goed. De allochtone jongens scoren daarentegen vooral hoog in de misdaadcijfers.

Volgens minister Ella Vogelaar (Integratie) denken deze jongens nog te vaak dat ze zonder enige inzet toch een diploma kunnen halen. Zij vindt dat de hulpverlening aan deze jongens heeft gefaald. ,,Een gezinsvoogd die één keer in de zes weken langskomt is een lachertje. Er moet fundamenteel wat veranderen aan de aanpak van deze jongens en de gezinnen waar ze uit komen."

Vogelaar bereidt plannen voor om de probleemgezinnen tot intensieve gezinshulp te verplichten. "De hulpverlening gaat nu nog uit van de zelfwerkzaamheid en de zelfredzaamheid van deze gezinnen, maar dat is hopeloos achterhaald. We moeten er bovenop zitten."

cbs de jaarmonitor integratie jan latten
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi