Scheppingsbrochure in zes miljoen huizen

algemeen
24
8 nov '08
In bijna heel Nederland wordt in februari de brochure Evolutie of schepping - wat geloof jij? huis aan huis verspreid.

Dat is althans het plan van de mensen achter de website.

De brochure moet kort voor de tweehonderdste geboortedag van Darwin - 12 februari - verschijnen.Het jaar 2009 is uitgeroepen tot Darwinjaar, waarin veel aandacht gegeven zal worden aan zijn evolutieleer.,,Veel Nederlanders zullen op allerlei manieren met de evolutietheorie in aanraking worden gebracht, gewild of ongewild'', schrijft Kees van Helden namens de website in een brief aan ruim 7500 predikanten.Het is om die reden dat creatie.info de brochure van acht pagina's breed bij zes miljoen huishoudens in de brievenbus wil laten bezorgen.

Deze uitgave geeft aan, dat het technisch niet te bewijzen is of de mens op aarde door evolutie of door schepping gekomen is. Het is beide een geloof'', aldus de brief. Het project kost volgens de initiatiefnemers naar schatting 400.000 euro. Dat geld is er nog niet - in de brief vraagt Van Helden om gebed, maar ook om ,,in de komende maanden een collecte voor deze actie te bestemmen. U zult begrijpen dat een gift van harte welkom is''.
De initiatiefnemers sluiten de brief af met een sommetje. ,,Deze brief wordt aan ruim 7500 adressen gestuurd en als de helft honderd euro overmaakt, is het benodigde bedrag al bijna binnen.'' Steun
Volgens de website heeft het project de steun van 31 organisaties, waaronder de Vereniging Bijbel en Onderwijs, Stichting Ark van Noach, Stichting Hulp Vervolgde Christenen en Schreeuw om Leven.Het comité van aanbeveling bestaat uit 42 mensen uit een breed kerkelijk palet. Op de lijst staan vertegenwoordigers van de Gereformeerde Gemeenten, Hersteld Hervormde Kerk, Protestantse Kerk, Christelijke Gereformeerde Kerken, Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) en evangelische gemeenten, aldus Nd.nl.

© MAROKKO.NL 2008
brief
evolutie
schpping
geloof
darwin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi