Obama wil reddingsplan middenklasse

buitenland
0
8 nov '08
Obama waarschuwde opnieuw dat het tijd gaat kosten om Amerika er economisch weer bovenop te krijgen.

De aanstaande president Obama heeft op zijn eerste persconferentie na zijn verkiezing in Chicago gezegd dat de Verenigde Staten voor de grootste economische uitdaging van hun leven staan.

Hij werd tijdens de persconferentie vergezeld door een groep economische adviseurs. Obama vertelde dat hij met zijn economische adviseurs de komende weken gaat werken aan een reddingsplan voor de middenklasse. Ook kleine bedrijven en lagere overheden zullen hulp krijgen, aldus Nos.nl. Eigen team
Voor dit reddingsplan stelt Obama een eigen team samen. Maar hun plannen zullen pas worden uitgevoerd wanneer Obama officieel president is. Dat zal ergens midden januari zijn. Tot die tijd neemt Bush alle beslissingen, zei Obama. De afgelopen maand hebben 240.000 Amerikanen hun baan hebben verloren. De werkloosheid steeg daardoor naar 6,5 procent. Dat is het hoogste niveau in 14 jaar tijd. 'Het gaat tijd kosten'
Obama waarschuwde opnieuw dat het tijd gaat kosten om Amerika er economisch weer bovenop te krijgen. Hij denkt dat hij als president de mogelijkheid heeft om een belangrijke bijdrage te leveren aan het herstel van het vertrouwen.
Eén van de sectoren die Obama wil helpen is de zwaar getroffen Amerikaanse auto-industrie. Al jaren heeft die te lijden onder de toegenomen buitenlandse concurrentie. Door de kredietcrisis is de autoverkoop de afgelopen maanden nog verder gedaald. Eén staat is het hardst getroffen. In Michigan zijn alledrie de grote producenten gevestigd: Chrysler, Ford en General Motors. Alledrie staan ze er slecht voor. Daardoor heeft Michigan al jaren de hoogste werkloosheid van het land. Dat is nu bijna 9 procent.

© MAROKKO.NL 2008
obama
president
economie
uitdaging
middenklasse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi